DREAM IT, BELIEVE IT, ACHIEVE IT

Ingrid: van racende rat naar Slowfuencer

Hi, ik ben Ingrid, founder van School of Slow en jouw zelfbenoemd Slowfluencer, haha. Wat leuk dat je er bent!

Ingrid tussen de blauwe regen

Samen met partner René, liefdochter Isa en Portugees rescuehondje Lou woon ik aan de schilderachtige Maas in Bourgondisch ’s-Hertogenbosch.

Voortdurend op ontdekkingstocht. Heel lang - te lang - stond dit gelijk aan "altijd aan". Het hoorde bij mij. Op zoek naar externe prikkels, groots en meeslepend. Overal op en aan willen zijn, gek doen, doorwerken tot ik er bij neerviel. Want ook mijn (super coole!) werk in de media- en entertainmentindustrie (NPO, The Walt Disney Company, Efteling) vroeg hier om.

Inmiddels heb ik daar de boete voor betaald in de vorm van een burn-out. Bijna twee jaar lang heb ik me leeg en verlamd gevoeld. Echt alles was teveel. Ik kon m'n hoofd nergens omheen krijgen. Heel eenzaam.

Maak kennis met Ingrid 2.0, de after burn-out versie

Hier en nu, 6 jaar later, maak je kennis met Ingrid 2.0, de after-burn-out-versie. Ik ben eerder overprikkeld. Ik raak eerder het overzicht kwijt en ik loop sneller leeg van teveel of lange activiteiten op een dag. Af en toe denk ik nog met weemoed aan Ingrid 1.0. Gelukkig draag ik haar voor altijd met me mee. Je zou kunnen stellen dat het voelt als een rouwproces. Nee, niet voelt. Het is een rouwproces. Met eenieder die beweert dat een burn-out aanstellerij dan wel 'een keuze' is, wil ik heel graag in gesprek gaan. Maar dat terzijde. 

Ondanks alles: Ingrid 2.0 has grown on me! Want gosh, wat heeft ook zij veel kwaliteiten. Zo voel ik nu veel beter aan wat bij me past. Echt bij me past. Niet wat volgens anderen, de maatschappij bij me zou moeten passen. Ik weet steeds beter wat ik kan doen om me comfy en veilig te voelen en ik merk dat ik vanuit daar juist meer uit mijn comfortzone durf te treden.Ik wil nog steeds heel graag veel van de wereld zien, hecht nog steeds veel waarde aan mijn vriendschappen. Ik droom nog steeds groot, groter, grootst. En toch is alles anders. Fijner. Beter. Rustiger.  

Door krachtige keuzes te durven maken, creëerde ik een heel nieuw leven voor mezelf. Eentje dat me veel beter past. 

En dat komt omdat ik (onbewust & geforceerd) een slower leefstijl voor mezelf ben gaan creëren. Ik heb durven kiezen voor een nieuw leven. Ik ben erachter gekomen dat (moes)tuinieren mij heel veel voldoening geeft, dat ik opleef van (een wandeling in) de natuur, het prima vind om in m’n eentje een museum te bezoeken en dat ik het liefst landelijk woon. Ik houd van gerechten met heel veel en nog meer snijwerk en ik ben verslaafd aan boeken (het item zelf, voor in de kast, ze ook allemaal lezen is nog een dingetje). Ik omarm nu mijn cottage-chique kledingvoorkeur en accepteer dat ik zelf het hardste lach om mijn eigen grappen.

Wat ik precies versta onder een slow leefstijl is te uitgebreid voor hier. Daarom schreef ik er deze blog over.

Kort door de bocht is het een bewustere, aandachtigere manier van leven, waarin je krachtige keuzes maakt vanuit je kern zodat je meer tijd en energie hebt voor wat er voor jou echt toe doet. 

Dit zal de rest van mijn leven (vandaar ook het woord leefstijl) een ongoing proces blijven. Gelukkig is genieten van het proces onderdeel van slow living. Resultaat is fantastisch, maar het proces er naartoe maakt of het wel of niet voldoening geeft.  

Het vertrouwen dat je van jezelf op aan kunt, dat je dicht bij jezelf leeft. Dat is heel rijk, troostend en empowering.

Dit gun ik jou ook. En dan niet pas nadat je er geestelijk of lichamelijk toe gedwongen wordt. Niet wachten tot het te laat is. Hier en nu, samen

Via School of Slow wil ik slow living en de voordelen van een slow leefstijl in Nederland introduceren. Ik wil jou inspireren en motiveren om meer slow keuzes voor jezelf te (durven) maken. Thank me later. 

Ben jij ook klaar om slow keuzes te maken? Ik help je er graag bij. Dat doe ik zowel online als outdoor (live). 

Slow down with me. Liefs, Ingrid

Slow Lifestyle Magazines