Slow & Hygge Lifestyle Inspiratie | Oktober

Slow & Hygge Lifestyle Inspiratie | Oktober

Slow & Hygge Lifestyle

De leukste slow & hygge trends en wannahaves voor oktober

Zoals je van me gewend bent van slow leefstijl magazine deel ik graag de leukste slow trends en wannahaves met je. Daarbij let ik op waarden als: kwaliteit, lokaal, seizoen, gezellig, hand-/ homemade en duurzaamheid.

In een slow leefstijl gaat het er niet om hoeveel je hebt, maar wat je hebt. Je maakt bewuste keuzes om iets wel of niet te kopen of om een trend wel of niet te volgen.

Niet zomaar "je mandje volladen omdat het kan" of klakkeloos de nieuwste trends volgen. Blijf dicht bij jezelf. 

Heb je niet zoveel budget te besteden? Dan kun je bijvoorbeeld sparen voor dat ene mooie ding waar je heel blij van zou worden. Als beloning voor iets wat je bereikt hebt of puur als cadeau aan jezelf. Je verdient het.

Nu lijkt het trouwens alsof alleen dure dingen de moeite waard zijn. Dat is natuurlijk absoluut niet het geval! Klein geluk is key. Maar als je dan toch iets nodig hebt, probeer dan slow choices te maken. 

Slow Fashion

Loop a Life: een circulair en duurzaam kleding- & lifestyle merk van Nederlandse bodem. Het merk maakt klassieke, stijlvolle, comfy kleding op een duurzame manier, want het gebruikt hiervoor gerecyclede garens en textiele eindproducten. Het heeft als missie om de kleding- en textielindustrie circulair en écht duurzaam te veranderen om bij te dragen aan een schone en groene planeet. Het gelooft in het verwerken van meer lokale reststromen, dichterbij produceren en de potentie van hun lokale maakindustrie. 

 

Foto: Loop a Life

Voor oprichtster Ellen Mensink fungeert de natuur altijd als inspiratiebron: “Het oneindige circulaire proces, de kleuren en de structuren die de natuur rijk is, zijn een continue bron van kennis en creativiteit. De natuur kent geen afval. Waarom zouden wij onze aarde uitputten en vervuilen terwijl het ook schoner en beter kan?”

 

Foto: Loop a Life

Slow Cosmetics

Rituals is een gecertificeerd B Corp™ bedrijf - wat betekent dat ze hun bedrijf inzetten om een positieve invloed te hebben op de wereld om hen heen en past daarmee mooi in de opkomende beweging van slow cosmetics, ofwel bewuste verzorgingsproducten.

Deze beweging streeft, in een wereld waarin haast en overconsumptie vaak de boventoon voeren, naar meer bewustzijn en verfijning in onze dagelijkse routines. De nadruk hierbij ligt op kwaliteit, ethiek en duurzaamheid in onze verzorgingsproducten. Het draait om het back to basic, weloverwogen keuzes maken en echt genieten van het self care proces.

Rituals eert eeuwenoude rituelen en tradities van over de hele wereld en brengt deze naar onze dagelijkse verzorgingsroutines.

Rituals Ayurveda Scrub

Foto: Rituals

Een must have voor deze herfst. Geïnspireerd door eeuwenoude ayurvedische tradities, combineert deze scrub de weldadige geur van Indiase roos met de zachte exfoliërende werking van zoete amandelolie en himalayazout.

Pure ontspanning in je dag! Masseer de scrub zachtjes in je huid met cirkelvormige bewegingen en geniet van het moment. Voel de bewegingen op je huid en adem de heerlijke geur in. Dat is slow! 

Slow Interieur

Bij slow interior, ook wel bekend als slow design, is het belangrijk dat het interieur de bewoners ondersteunt in hun dagelijkse leven met als doel om een (t)huis te creëren waarin de waarden en leefstijl van de bewoners weerspiegelt wordt. 

Oktober woonmaand: omdat het buiten wat kouder en donkerder wordt, maken we het binnen juist weer gezelliger. Daarom heb ik hieronder 3 slow woontrends voor dit najaar voor je op een rijtje gezet: 

1. Natuurlijke Materialen | Biophilic Design

Interieurs geïnspireerd door de natuur blijven in het najaar van 2023 in opkomst. Deze trend, bekend als biophilic design, brengt de schoonheid en rust van de natuur naar binnen. Natuurlijke materialen zoals hout, steen en keramiek spelen hierin de hoofdrol. Een mooi voorbeeld is deze klassieker: Carl Hansen CH24 Wishbone. Onder meer verkrijgbaar bij Studio Slow.

Foto: Studio Slow

2. Vintage Vibes

Helemaal slow zijn natuurlijk een paar mooie retro- en vintagestukken in huis die een verhaal te vertellen hebben. Oude meubels, antieke decoraties en vintage textiel brengen een gevoel van karakter en nostalgie in je interieur.

Lekker de vele 
brocante marktjes door het hele land afstruinen. Of naar de kringloopwinkel voor die ene "vondst". En het dan eventueel helemaal opknappen naar je eigen smaak. Super uniek!

Als je wat vintage spulletjes aan je inrichting toevoegt is dat niet alleen een slow keuze, ook zorgt het voor een fijne, warme en gastvrije sfeer in je woning. 

Wij gaan hier thuis komend najaar in ieder geval goed op inzetten. Sinds we 2 jaar geleden zijn gaan samenwonen, zijn we nog een beetje zoekende. Het is nu wel naar ons beider zin, maar nog te "gestyled". René heeft op een blauwe maandag kunstgeschiedenis gestudeerd (en heeft sowieso veel interesse in wat ik voorheen nog wel eens oneerbiedig "ouwe stoffige meuk" wilde noemen), dus dat komt nu mooi van pas!

   

Foto's: Unsplash en Meutt
Ik vind Meutt altijd heel leuk. De webshop is tot begin november gesloten wegens zwangerschapsverlof. WIl je het iets groter aanpakken dan is Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord, vlakbij de hippe NDSM-werf een goed idee. Dit is een enorme loods met ruim 2.500 m2 unieke stukken: vintage, antiek, brocante, industriële meubels, winkelinrichting, woonaccessoires en decorstukken. 

3. Cosy & comfy 

Nu in de herfst willen we ons thuis toch liefst weer omtoveren tot knusse holletjes; een waar toevluchtsoord. Zoals in de natuur. Warme tinten als diep rood, koninklijk blauw, cognac en okergeel zijn populair. 

Wat past er nou beter bij deze trend dan dekentjes, plaids en plaids en dekentjes en...  Sorry, ik ben er nu eenmaal dol op en kan niet wachten ze weer overal te hebben liggen om mezelf en Lou lekker in te wikkelen, gheghe.

Een handgemaakte wollen deken past perfect in deze cosy trend. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de producten van het Zweedse merk Klippan. Ik koop dan wel lokaal, zoals bij De Dames Bad in Den Bosch.  

Foto's: Klippan

Slow Shopping

Bij AAF Concept Store is het een waar genot om urenlang rond te snuffelen en om deskundig advies in te winnen. Je ontdekt er een schat aan creatieve cadeaus en prachtige woonaccessoires die je nergens anders vindt. Bij ons in Den Bosch in de Snellestraat of online. 

 

Foto: AAF conceptstore

AAF (Aafke de Bruijn) heeft een passie voor het vinden van unieke, eigenzinnige cadeaus en bijzondere items voor je huis. Ze werkt graag samen met ondernemers die bereid zijn buiten de gebaande paden te treden en nog niet in elke winkel te vinden zijn.

Dit zorgt voor een onnavolgbare charme. Samen met deze ondernemers creëert AAF een geheel eigen stijl die je steeds opnieuw verrast en inspireert. Er komen steeds weer nieuwe, verrassende items bij waardoor er altijd wel iets nieuws te ontdekken is. Geen massaproductie, maar exclusiviteit. Super slow dus!

 

Foto's: AAF conceptstore

In september heeft Aafke een tweede winkel geopend: Zusje van Aaf. Hier heeft Lugina van My Sassy Home ook haar atelier en maakt haar eigenzinnige kaarsen met teksten als so juicy, partytime en bad ass ter plaatse. 

Foto: My Sassy Home

Take care of yourself!

Hopelijk geeft dit je voldoende inspiratie om deze herfst knus, gezellig en volop self-care momenten door te komen! 

Heb jij nog leuke tips? Deel ze hieronder in een reactie, zou ik super leuk vinden!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.