Slow Academy

Online programma's en cursussen om jouw slow leefstijl te kickstarten en (blijvend) te verdiepen. 

De Slow Academy is op dit moment volop in ontwikkeling. Ik kan wel alvast een tipje van de sluier oplichten wat je hier kan verwachten.

Meld je aan voor de PILOT!

Voordat ik mijn allereerste online cursus, Kickstart jouw slow leefstijl, officieel lanceer, wil ik eerst proefdraaien in de vorm van een pilot. Wil je ook genieten van alle voordelen als pilotdeelnemer, meld je hier dan snel aan! 

Online Slow Leefstijl Programma

De pilot is een opstap naar een meer omvangrijk online Slow Leefstijl Programma. Hierin leer je stap voor stap nieuwe slow gewoonten te integreren en toe te passen in je dagelijks leven. Met als einddoel dat je weet wat je kunt doen, welke keuzes je kunt maken om een leven te creëren waarin jij weer aan het roer staat. Je leert wat jouw kernwaarden zijn en hoe ernaar te leven. Om keuzes ten behoeve van jouw gezondheid en welzijn. Zodat je je onder de streep energiek, zelfverzekerd en vitaal voelt met meer aandacht, tijd en energie  voor de dingen die er voor jou echt toe doen. 

Er komt een DIY variant en een variant met aanvullende 1-op-1 coaching. 

Waarom een online programma? Dat past toch niet in een slow leefstijl? Deze gedachtegang begrijp ik. Zoals alles heeft het voor- en nadelen. Ik ben echter van mening dat in dit geval voor veel mensen de voordelen zwaarder wegen. 

Ten eerste zet ik het in als eerste oefening richting een slow leefstijl. Een online programma geeft je namelijk de ruimte om "aan te staan" wanneer jij dat wilt en voelt dat je er aan toe bent. Het dwingt je ook om je algemene planning en overig online gedrag eens beter onder de loep te nemen.

Waar ligt mijn prioriteit? Welke ander (nutteloos) online gedrag kan ik hiermee vervangen?

Op een of andere manier vinden we het 'makkelijker' om uren gedachteloos door een social media feed te scrollen dan echt tijd uit te carven voor persoonlijke ontwikkeling. Daar hebben we, in ons toch al veel te drukke schema, echt geen tijd meer voor! 

Maar, je bent nu hier. Je bent hier niet voor niets. Iets trekt je aan, heeft je aan het denken gezet, triggert je. 

Uit ervaring weet ik dat juist als je behoefte hebt aan vertraging, je niet altijd zit te wachten op verplichtingen zoals op een bepaalde tijd verschijnen, aan moeten staan of continue worden afgetapt door meningen en vibes van anderen. Je wilt dingen op je eigen tempo, je eigen manier doen. Misschien vindt je het wel fijn om feedback te krijgen en gemotiveerd en geïnspireerd te worden op momenten dat je die behoefte voelt. Dat kan met 1-op-1 coaching.

Cursussen

Op langere termijn wil ik via de Slow Academy ook kortere cursussen aanbieden. Dat kan van alles zijn omtrent Slow Living. Denk aan: leven met de seizoenen, digitaal detoxen, ontspullen, mindfulness.  

Creatieve worskhops

Ook denk ik aan creatieve workshops zoals moodboarding en journalling. Zelf ben ik nu bezig met botanisch tekenen. Puur als hobby, haha. Ik zou daar op dit moment - en waarschijnlijk nooit, beetje zelfreflectie - zelf geen workshop over kunnen geven. Zo zijn er nog veel meer interessante onderwerpen te bedenken onder de slow- paraplu die ik zelf niet voldoende beheers. Daarom ben ik altijd op zoek naar samenwerkingen. Ben jij of ken jij een online course creator in de creatieve "handenarbeid"-hoek, dan kom ik heel graag in contact! 

So little time, so much to do. Nee, dat past niet in een slow mindset. Wel: zoveel interessante dingen om met jullie te delen en er is maar zoveel wat ik (zelf) kan doen. 

In welke vorm dan ook, ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Wordt vervolgd ...  In tussentijd kun je gewoon bij me terecht voor slow coaching.

 

 

 

 

 

 

School of Slow biedt onder andere 1-op-1 coaching. Je kunt kiezen uit de pakketten Slow Kick Start of Slow Deep Dive. Het is ook mogelijk om een traject op maat te maken.

Zie ook ...

School of Slow