Op eigen tempo wandelen in de mooie natuur, terwijl je de vele voordelen van mindfulness en een juiste ademhaling ervaart. Dag druk en stress, hallo hier en nu!

Mindful Walk Kalender

Op afspraak | Slow Walk Experience | Individueel | Den Bosch of Beekbergen (Veluwe)

Je volgt de 4-weekse Slow Walk Experience individueel. Startdatum & - tijd en locatie stemmen we samen af. Schrijf je hier in!

Op afspraak | Walk & Talk | Coachsessie | Den Bosch of Beekbergen (Veluwe)

24 juli | Walk & Board Workshop | Beekbergen, Veluwe

In deze workshop combineren we bewegen, natuur, buitenlucht en mindfulness in de vorm van een Mindful Walk met creativiteit en reflectie door een Vision Board te maken --> info en aanmelden.

Slow Walk is de perfecte ontsnapping aan de hectiek van alledag

Met Slow Walk leer je volop aanwezig te zijn in het moment en hoe je er echt bewust van kunt genieten. Zet je zintuigen en een juiste ademhaling in om optimaal te profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die deze vorm van bewegen heeft. Het is zoveel meer dan alleen wandelen. Het is een geweldig bewustwordingsproces waarbij je niet alleen fysiek in beweging komt, maar ook mentaal! Je komt in een flow.

Wat Slow Walk extra bijzonder maakt, is dat je de aangereikte tips, technieken en tools ook in je dagelijks leven kunt inzetten om meer energie, balans en focus en minder stress te ervaren. Ook als je niet aan het wandelen bent, bijvoorbeeld tijdens je werk of in hectische tijden. 

Kom mentaal tot rust terwijl je lichaam in actie is

Het hele Slow Walk aanbod van School of Slow is geschikt voor zowel beginnende en gevorderde wandelaars. Het is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning, beweging, buitenlucht, balans en plezier.

Snelheid en afstand zijn niet zo belangrijk. Het gaat om jouw persoonlijke proces. Lekker genieten van de prachtige natuur, van het fijne gevoel dat bewegen je geeft, van de (innerlijke) rust en voldoening die je ervaart en gewoon de fun die je eraan beleeft.

Slow Walk is niet “gewoon een rondje wandelen”, zweverig of prestatiegericht. Het is wel bewegen in de buitenlucht, praktisch toepasbaar en fun.

Wat levert Slow Walk je op?

 • Je onrust neemt af en je voelt je beter in je vel

  Langzaam en bewust wandelen in de natuur verlaagt je cortisolniveau. Hierdoor voel je je rustiger. Lichamelijk én mentaal. Het biedt je een welkome ontsnapping aan je dagelijkse stress en geeft je een kalm en tevreden gevoel.

 • Je raakt geïnspireerd en krijgt een energy boost

  Door aandachtig te wandelen en al je zintuigen open te stellen, pik je veel meer details op. Denk aan het zingen van de vogels, de warmte van de zon op je huid, de geur van dennenbomen. Dit alles vergroot de verbinding met de natuur, maar ook met jezelf. Het maakt tevreden. Je doet inspiratie op én krijgt een energy boost.

 • Je werkt op een leuke manier aan persoonlijke groei en zelfreflectie

  Door wandelen te combineren met zelfreflectie- en mindfulnessoefeningen, krijg je nieuwe inzichten. Over je leven, leefstijl en doelen. Je zelfbewustzijn neemt toe, wat je helpt om gezonde - slow - leefstijlprincipes ook verder in je dagelijks leven in te passen.

Slow Walk: ook écht iets voor jou!

Je wil beter naar je lichaam leren luisteren, meer in het ‘hier en nu’ leven, je hoofd leegmaken en meer van het moment en van de kleine dingen genieten.

De 4 pijlers van Slow Walk

Aandacht

Tijdens het wandelen is er ruimte voor aandachttraining, oftewel, mindfulness. Door heel leuke en praktische oefeningen leer je hoe je bewust je aandacht op dàt moment richt.

Met iedere stap glijdt de stress verder van je af en maakt plaats voor ontspanning en rust. Je lichaam en geest herstellen zich.

Ademwerk

Optimaal ademen voor meer energie? Bij Mindful Walk gaan we voor maximaal rendement uit je ademhaling. Veel wandelaars ademen niet juist, wat overmatig energieverbruik veroorzaakt. Bij Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling: meer zuurstof, minder melkzuur in je cellen en een lagere hartslag.

Button label

Beweging

Beweging is essentieel in een slow leefstijl. Wandelen in de natuur is super weldadig voor body & mind. Het verbetert je bloedsomloop, versterkt je spieren en botten en reguleert je bloeddruk en cholesterol. Allemaal zonder de druk van intensieve work-outs.

Outdoor

Heerlijk buiten, in de natuur. Dit is zo helpend om je dagelijkse prikkels te verwerken en om je flow en focus te (her)vinden, in lijn met de wisselende seizoenen. In de buitenlucht, omringd door groen, voel je je automatisch fijner. Deze optelsom zorgt dan weer voor een verfrissende energy boost.

Natuur op recept

Ook steeds meer (huis)artsen schrijven wandelen in de natuur voor. Ze erkennen dat natuurwandelingen super goed zijn voor zowel je lichaam als je geest. Een natuurlijke omgeving vermindert stress, brengt een positieve vibe en draagt bij aan je algehele welzijn.

Op de lange termijn helpt regelmatig buiten bewegen zelfs bij het voorkomen van aandoeningen zoals depressie, hart- en vaatziekten, diabetes en COPD. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de "Slow Walk-aanpak" bijdraagt aan een gezonde leefstijl!

Een Slow Walk in de natuur is dus niet alleen hartstikke leuk om te doen, het is ook nog eens super gezond.

Voorbeeld van een Slow Walk van 1,5 uur 

Alle Slow Walk mogelijkheden op een rij

 • 4-weekse Slow Walk Experience

  We maken 4x een prachtige wandeling van zo’n 1,5 uur op een schitterende natuurlocatie in de omgeving van Den Bosch of op de Veluwe. Zo geniet je tijdens de wandelingen dus ook heerlijk van de prachtige natuur.

  Inschrijven 
 • Slow Walk Clinic voor bedrijven

  Geef je team een boost met deze Slow Walk Clinic van 1,5 uur. Ontspanning, frisse lucht, fun en mindfulness tijdens een verkwikkende wandeling in de natuur. Stimuleert teamwork, vermindert stress en verhoogt de energie op de werkvloer.

  Bedrijf aanmelden 
 • Walk Specials

  De eerste in deze reeks is de Walk & Board Workshop (Slow Walk + Vision Board maken) in ons boshuisje op de Veluwe. Andere specials, zoals Walk & Talk (+ coaching), Walk & Shoot (+ fotografie) en Walk the Season (seizoenswandeling) volgen binnenkort. Stay tuned!

  Inschrijven Walk & Board Workshop! 

Geef je werknemers de kans om op te laden met een Slow Walk!

Door regelmatig tijd te nemen voor een ontspannen wandeling in de natuur, verhoog je niet alleen hun productiviteit en creativiteit, maar verminder je ook stress en bevorder je hun algehele welzijn. Door op deze manier te investeren in hun gezondheid en wellbeing ontstaat een sterker, gelukkiger, gemotiveerder en veerkrachtiger team. Klaar om de uitdagingen van de werkdag aan te gaan!

NIEUW | Walk & Board Workshop | Veluwe

School of Slow