Slow Coaching: Life- & Leefstijlcoaching met Slow Living Essentials

De opstap naar een aandachtiger leven met focus op wat er voor jou echt toe doet. 

Lifecoaching gaat over zingeving. Over het inrichten van je leven op een manier die bij je past en het maken van keuzes die daarbij aansluiten. Dat kan over werk of relaties met anderen gaan, maar ook over grotere levenskeuzes. Samen kijken we naar wat jij belangrijk vindt in het leven, wat je kernwaarden zijn en waar je talenten liggen.

Leefstijlcoaching helpt je gezonder te leven. Nieuwe, gezondere gewoonten te vormen. Gezond eten, voldoende bewegen en slapen en op tijd ontspannen. We brengen in kaart wat voor jou de ideale situatie is op deze gebieden. We gaan niet samen aan een trainingsapparaat hangen en ik maak geen eetschema’s voor je. Het is de bedoeling dat je zelf de regie pakt. Ik denk aan de zijlijn mee of de door jouw gekozen route haalbaar en inderdaad de gezondere optie is. Zo niet, dan stuur ik bij. Bijvoorbeeld door je voor te lichten over mogelijke gezondere opties of door scenario’s te bieden die mogelijk beter bij je passen en dus langer vol te houden zijn. Stap voor stap, door kleine aanpassingen per keer, op weg naar een gezondere leefstijl.

Slow Living is waar School of Slow (zag je 'em aankomen?) zich in specialiseert. Letterlijk vertaald is het “traag leven”. Klinkt niet heel sexy, I know. Maar dat is misschien ook wel net wat we nodig hebben. Het is ook maar net hoe je het bekijkt. Een ding is zeker en dat is mijn overtuiging dat het geen vluchtige trend is, maar een welkome, nodige en zeer gezonde ontwikkeling. Vaker stilstaan en voelen wat we nodig hebben. Krachtige keuzes kunnen en durven maken vanuit onze kern. Juist vanuit vertraging kun je versnellen. Juist door minder (prikkels, drukte, spullen, info, stress, activiteiten) haal je meer (kwaliteit, aandacht, diepgang, ervaringen, voldoening) uit je leven.

Het gaat over onthaasten en versimpelen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld vision board maken, journalling, mindfulness, leven met de seizoenen, ontspullen, digi detoxen, tijd- en energiemanagement. We zoomen in op een aandachtiger leven met minder haast en stress en meer genieten en klein geluk.

Natuurlijk is jouw coachvraag leidend bij de precieze insteek en focus. Coaching via School of Slow is dan ook altijd persoonlijk; het vormt zich organisch naar jouw veranderwens! 

Bij School of Slow streven we altijd naar duurzame gedragsverandering, geen quickfix.

Jouw slow coach, Ingrid
Als slow coach ben ik een soort co-regisseur met als missie om jou naar het punt te gidsen waarop je zelf zoveel mogelijk regie ervaart over je eigen levensbalans, gezondheid en geluk. Ik moedig je aan vanuit de coulissen en kom pas de set op als jij om concrete aanwijzingen vraagt. Jij bent de ster, jij schittert in de hoofdrol, jij voert uit! Samen vormen we een krachtig team.

De meeste coachtechnieken die ik gebruik zijn wetenschappelijk onderbouwd. Mijn manier van coachen is motiverend, inspirerend, warm, praktisch en met een vleugje humor.

Ik kijk er naar uit om samen de rode loper uit te rollen naar jouw nieuwe leven(sstijl), jouw slowly ever after. 

Registercoach met academische achtergrond
Helaas voel ik mij genoodzaakt om te benadrukken dat ik niet zomaar de zoveelste "coach op de hoek" ben. Mijn beroep is niet beschermd zoals dat van bijvoorbeeld een arts of een advocaat. In feite mag iedereen zich coach noemen. Ik heb een wetenschappelijke opleiding psychologie afgerond en heb verschillende post HBO coachopleidingen gedaan. Ik ben aangesloten bij BLCN, de beroepsvereniging voor geaccrediteerde leefstijlcoaches. Net als van mijn cliënten verlang ik ook van mezelf dat ik in actie blijf, mezelf blijf ontwikkelen en aan mezelf als mens en als coach blijf werken.
 

School of Slow biedt onder andere 1-op-1 coaching. Je kunt kiezen uit de pakketten Slow Kick Start of Slow Deep Dive. Het is ook mogelijk om een traject op maat te maken.

Zie ook ...

School of Slow