Wat maakt Slow Walking de perfecte activiteit?

Wat maakt Slow Walking de perfecte activiteit?

Alle dagen slow

Wandel jezelf energiek, gefocust en gelukkig

Jeeeeejjj!! Ik mag mij inmiddels ook officieel Mindful Walk & Run instructeur noemen. Eind januari heb ik de opleiding bij MindfulRun Nederland afgerond.

Foto van mij en de andere cursisten bij de opleiding Mindful Walk bij Park Sonsbeek te Arnhem waar we ons diploma ophouden, want we zijn geslaagd

Foto: MindfulRun Nederland

Wat een heerlijke dagen waren dat. We oefenden in het prachtige stadspark Park Sonsbeek in Arnhem. Oprecht één van de mooiste parken die ik in Nederland ooit gezien heb.

’s Ochtends werd ik al begroet door het gezellige gekwetter van de vele ooievaars Het park kent (voor Nederlandse begrippen) flinke hoogteverschillen, doet me wat Engels aan en heeft de meest sprookjesachtige hoekjes en verrassingen. Zo is er een stiltetuin, een vlindertuin, waterval, ijskelder, uitkijktoren en overal waar je kijkt zie je wel iets van kunst.

Voor wie mij al langer kent of volgt is het geen geheim hoe dol ik op de natuur ben. Op haar magie. Op haar transformatievermogen.

Tijdens de laatste opleidingsdag kregen we een oefening “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.” Dat ken je vast ook (nog) wel. Dat betekende letterlijk een ronde wandelen en alleen de focus op alles wat je onderweg zag. Het spelelement zat 'em erin dat je iets zou hebben gezien dat de andere deelnemers niet hadden gezien. Iets unieks dus. 

En daar, in de eigenlijk verder vrij kale en dorre (maar nog steeds mooie, want wintersilhouetten!) stiltetuin kwam zag ik ineens deze vrolijke vriendin: 

Foto gemaakt tijdens de opleiding mindful walk in het stiltepark, mooie rode vrucht in verder kaal en grauw winterlandschap

Foto: Ingrid Witlox

Nu voelde ik me al gelukkig (door al dat wandelen natuurlijk, want daarmee maak je gelukshormoontjes aan), maar dit moment deed me nog eens extra beseffen hoeveel troost de natuur kan bieden.

Ze zei eigenlijk: als je lang genoeg kijkt, als je goed kijkt, als je geduld hebt, dan vind je altijd wel weer wat kleur tussen het zwart, wit, grijs en grauw.

Een toffe mix van fun, bewegen, yoga en mindfulness 

Dat zoiets simpels als je ene voet voor de andere zetten, zo'n krachtige bron voor je welzijn is! Geweldig toch!

Wandelen verbindt je, zoals hierboven al mooi beschreven, met de natuur. Het zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, dat je positiever en blijer in het leven staat. 

Mindful Walk is meer dan "gewoon" wandelen met aandacht; het is een kans om volledig aanwezig te zijn en te ontsnappen aan de ratrace en de automatische piloot. 

Buitenlucht is een natuurlijk medicijn voor lichaam en geest. Het inademen van de zuurstofrijke buitenlucht verfrist je longen, verbetert je bloedcirculatie en geeft je een energy boost. 

Tijdens een Mindful Walk van zo'n 1,5 uur doen we nog veel meer dan puur wandelen. Zo is fun een belangrijk onderdeel! Kidulting is een must. Tijdens de opleidingsdagen heb ik tikkertje gedaan, Lingo gespeeld, gehinkeld en "ge-schijnboxt" (is dat een woord?). 

Verder maken we tijdens de wandeling tijd voor meditatie, mindfulness, yoga-/ Qigong oefeningen. Zo wordt je sessie een grote aaneenschakeling van positieve verrassingen. 

Yoga zorgt voor bewustwording, flexibiliteit en balans. En omdat we eenvoudige yogahoudingen in de wandelroutine integreren, worden je spieren sterker, verbetert je houding en zal je meer kalmte en rust ervaren. 

Mindfulness, aandachtstraining, verandert een alledaagse wandeling in een meditatieve ervaring. Het brengt je in het hier en nu, weg van zorgen over verleden of toekomst. 

Mindful Walk vanaf maart bij School of Slow

De 5-weekse Mindful Walk cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Dus als je behoefte hebt aan meer energie, veerkracht en balans (en laten we eerlijk zijn: wie heeft dat nou niet?), dan is deze vorm van bewegen een topidee! 

Vanaf komend voorjaar organiseer ik Mindful (of Slow, daar ben ik nog niet helemaal over uit ;)) Walk cursussen in de omgeving van Den Bosch. Het is mogelijk om in (klein) groepsverband mee te doen, maar ook een-op-een is mogelijk. Voor bedrijven is er de Mindful (Lunch) Walk op locatie.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.