Gastblog van Monique-Cécile Roelandt

Gastblog van Monique-Cécile Roelandt

Alle dagen slow

Een vleugje jaloezie, dat is wat je voelt als je naar de narcissen kijkt

Zij zien er zo fris uit. En jij, jij hebt de eerste rimpels bij jezelf gezien en voelt je verre van fris. Eerder verlept.

Het is al een tijdje zo dat als jij in de spiegel kijkt, jij niet meer die energieke vitale vrouw ziet van een paar jaar geleden. Je krijgt bijna een hekel aan jouw spiegelbeeld. En dan heb je morgen die Zoom call. Dan wil je er niet uitzien als een verlepte narcis, maar als die frisse narcis waar mensen 2x naar willen kijken. Omdat die iets magisch heeft. 

Vertwijfeld kijk je nog één keer in de spiegel. Nee, je ziet erg echt niet fris en fruitig uit en al helemaal niet magisch. Dit is niet hoe jij het wilt, maar je weet niet hoe je het anders kunt doen. Je vraagt je af hoe je weer die uitstraling terugkrijgt die je van vroeger van jezelf kent.

Portretfoto van Monique Cecile van Mooi van Binnen Mooi van Buiten

Foto: Flashback Fotografie

Geloof me: in relatief korte tijd en op een natuurlijke manier kun je hier gewoon verandering in brengen! 

Een bad hair day? Ligt je favo kledingstuk nog in de wasmand? Als je je gezicht de juiste accenten geeft, maakt dat allemaal niets meer uit. 

Een slechte nachtrust of die extra rimpeltjes die ineens zichtbaar zijn, die vallen ineens niet meer zo op. 

Jij ziet het verschil in de spiegel meteen en weet dat het door die paar inspirerende tips van mij komt. Maar anderen zullen alleen maar naar je kijken en zeggen: ‘’Wat zie je er goed uit. Ik weet niet wat ik zie, maar er is iets anders.”

Wil je weten hoe jij dit ook kunt bereiken? Lees dan snel verder.

Algemene tips voor het gezicht, waarmee je thuis kan beginnen vanaf het moment dat je uit je bed komt

  • Begin je dag met een lach naar jezelf in de spiegel. Het klinkt gek, maar een glimlach helpt je om al je gezichtsspieren te ontspannen. Door ze meer te ontspannen ga je veroudering tegen. Een bewust slow moment waar je de dag energiek mee kunt beginnen.
  • Let daarnaast eens op je ademhaling. Ook een bewuste buikademhaling geeft veel ontspanning in het lichaam en dus ook in je huid.

Monique Cecile van Mooi van binnen Mooi van Buiten met een make up spiegel die ze voor een klant houdt

Foto: Ton Hofstra Fotografie

 Over de huid gesproken

  • Geef je huid - het grootste orgaan - voldoende voeding in de vorm van een passende dag- en nachtcrème. Wat passend is voor jou, is afhankelijk van je huidtype. Laat je daarover adviseren door een expert. 
  • Juist nu, in de overgang van winter naar lente, is een hydraterend masker heel fijn om een boost te geven aan je gezichtshuid. Ook dit is meteen weer een heerlijk bewust slow & me-time moment, doordat je 30 minuten weinig kunt doen. Niksen, mijmeren, reflecteren, muziek luisteren. Geniet ervan, zou ik zeggen.
  • Drink een paar keer per dag een groot glas water, wat vocht toevoegt aan je huid. Wij mensen zijn ook duidelijk een onderdeel van de natuur; niets bloeit zonder water. 

Nu je naar jezelf gelachen hebt en je huid verzorgd is, is jouw make-up de finishing touch

  • Fleur jezelf op door heel licht wat kleur op je gezicht aan te brengen. Kies voor een vederlicht poeder in een natuurlijke teint, die nét iets donkerder is dan jouw eigen huidskleur (een bronzing poeder is er meestal in een lichte en iets donkere tint). Zet het poeder aan langs de contouren van je gezicht. Je zult verbaasd zijn over hoe anders jouw uitstraling dan al wordt. En je zult merken dat je rimpels direct minder goed zichtbaar worden.
  • Vergeet ook niet om je jukbenen met een kleurtje te benadrukken. Allemaal heel natuurlijk en zacht. Het gaat echt alleen om het aanbrengen van een accent. Voor de brildragers onder ons: breng de blusher aan net onder je brillenpoot. 
  • Kam je wenkbrauwen en vul ze, indien nodig, in met een bijpassend wenkbrauwpotlood. De wenkbrauw geeft, samen met je oog, uitdrukking aan je gezicht. Vooral voor brildragers is het interessant om te spelen met het montuur en de wenkbrauwen. Het montuur valt meestal als eerste op. Het heeft (een) kleur(en) waar jij je fijn bij voelt. Door juist de wenkbrauw wat aan te zetten, komt de uitdrukking van je gezicht in combi met je bril helemaal in balans. Het maakt je gezicht zoveel sprekender. Ook hier gaat het weer om het leggen van een accent.

Neem even de tijd om liefdevol voor jezelf te zorgen en krijg zo weer die natuurlijke, ontspannen en frisse uitstaling. Laat jezelf bloeien net zoals de prachtige voorjaarsbloemen om ons heen.

WIN | WIN | WIN

Heb je een persoonlijke vraag voor me? Neem dan gerust contact met me op via deze link

Onder de vraagstellers verloot ik 3 gratis Zoomsessies van een half uur. In dit half uur krijg je, behalve antwoord op je vragen, nog meer tips die je helpen om je te laten stralen!

Een mooi, fris, energiek voorjaar gewenst!

Monique-Cécile 🌿 | Mooi van binnen Mooi van buiten

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.