Op eigen tempo wandelen in de mooie natuur, terwijl je de vele voordelen van mindfulness en een juiste ademhaling ervaart. Dag druk en stress, hallo hier en nu!

Ik ben als Mindful Walk instructeur aangesloten bij Mindful Run® Nederland

De cursussen van Mindful Run® Nederland hebben als
doel: minder stress, meer energie en gemakkelijker lopen.

Mindful Walk Kalender

Op afspraak: start 1:1 Mindful Walk cursus | Den Bosch of Beekbergen (Veluwe)

Je volgt de 5-weekse Mindful Walk cursus individueel. Startdatum & - tijd en locatie stemmen we samen af. Schrijf je hier in!

3 juli | Walk & Board Workshop | Beekbergen, Veluwe

In deze workshop combineren we bewegen, natuur, buitenlucht en mindfulness in de vorm van een Mindful Walk met creativiteit en reflectie door een Vision Board te maken --> info en aanmelden.

Mindful Walk is de perfecte ontsnapping aan de hectiek van alledag

Met Mindful Walk leer je volop aanwezig te zijn in het moment en hoe je er echt bewust van kunt genieten. Zet je zintuigen en een juiste (neus)ademhaling in om optimaal te profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die deze vorm van bewegen heeft. Het is zoveel meer dan alleen wandelen. Het is een geweldig bewustwordingsproces waarbij je niet alleen fysiek in beweging komt, maar ook mentaal! Je komt in een flow.

Wat een Mindful Walk (cursus) extra bijzonder maakt, is dat je de aangereikte tips, technieken en tools ook in je dagelijks leven kunt inzetten om meer energie, balans en focus en minder stress te ervaren. Ook als je niet aan het wandelen bent, bijvoorbeeld tijdens je werk of in hectische tijden. 

Kom mentaal tot rust terwijl je lichaam in actie is

Het hele Mindful Walk aanbod van School of Slow is geschikt voor zowel beginnende en gevorderde wandelaars. Het is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning, beweging, buitenlucht, balans en plezier.

Snelheid en afstand zijn niet zo belangrijk. Het gaat om jouw persoonlijke proces. Lekker genieten van de prachtige natuur, van het fijne gevoel dat bewegen je geeft, van de (innerlijke) rust en voldoening die je ervaart en gewoon de fun die je eraan beleeft.

Mindful Walk is niet “gewoon een rondje wandelen”, zweverig of prestatiegericht. Het is wel bewegen in de buitenlucht, praktisch toepasbaar en fun.

Wat levert Mindful Walk je op?

 • Je ervaart minder stress en onrust

  Door mindfulness en
  ademhalingstechnieken toe
  te passen verleg je de focus
  van je hoofd naar je lichaam.
  Je leert gedachten die je
  bezighouden los te laten en
  in het moment te zijn,
  waardoor je zult merken dat
  je stressniveau afneemt.

 • Je krijgt meer energie

  Door de focus te leggen op je
  ademhaling, niet alleen
  tijdens het wandelen, maar
  ook in je dagelijks leven, voel
  je je over het algemeen energieker en lekkerder in je vel.

 • Je leert op een gezonde manier te ademen

  Je ademt 23.000 keer per dag.
  Veel mensen ademen door
  de mond. Door te focussen
  op een gezonde(re)
  neusademhaling, verlaag je je
  ademhaling en daarmee ook
  je hartslag. Hierdoor neemt
  het gejaagde gevoel af en
  houd je meer energie over.

Mindful Walk: ook écht iets voor jou!

Je wil beter naar je lichaam leren luisteren, meer in het ‘hier en nu’ leven, je hoofd leegmaken en meer van het moment en van de kleine dingen genieten.

De 4 pijlers van Mindful Walk

Bron: Mindful Run® Nederland

Mindfulness

Met mindfulness breng je
bewust je aandacht naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Via Mindful Walk maak je kennis met de verschillende facetten van wandelen en leer je voelen wat er in je lichaam gebeurt. Hierdoor laat je stress los en ontstaat er ruimte voor ontspanning.   

Ademhaling

Optimaal ademen voor meer energie? Bij Mindful Walk gaan we voor maximaal rendement uit je ademhaling. Veel wandelaars ademen niet juist, wat overmatig energieverbruik veroorzaakt. Bij Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling: meer zuurstof, minder melkzuur in je cellen en een lagere hartslag.

Button label

Voldoende bewegen

Wandelen heeft een positief effect op je body & mind. Al je orgaansystemen worden blij van regelmatig bewegen. Het helpt gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen en vermindert bestaande klachten. Mindful Walk leert je hoe je volop van het wandelen en de omgeving geniet, zonder prestatiedruk. Lopen in het 'hier en nu'.

Outdoor

Bewegen in de natuur
levert veel gezondheidsvoordelen op. De natuur helpt je om alle prikkels die tijdens de dag op je afkomen te verwerken en los te laten. Natuur brengt je meer focus en concentratie. Je voelt je er eerder gelukkig en minder opgejaagd. Dit alles leidt weer tot een heerlijke energy boost!

Ook huisartsen schrijven wandelen in de natuur steeds vaker voor

Wist je dat ook (huis)artsen steeds vaker "wandelen in de natuur" als recept voorschrijven, omdat het werkt? Ze erkennen de heilzame effecten van natuurwandelingen op zowel fysieke als mentale gezondheid. De natuurlijke omgeving vermindert stress, stimuleert een positieve vibe en draagt bij aan een algemeen gevoel van welbevinden.

Op de langere termijn leidt bewegen in de buitenlucht zelfs tot een lagere kans op ziekten en aandoeningen zoals depressie, hart- en vaatziekten, diabetes en COPD. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dat de componenten in het Mindful Walk-aanbod een gezonde leefstijl bevorderen!  

Dus een Mindful Walk in de natuur is niet alleen een super leuke activiteit; het draagt wetenschappelijk bewezen bij aan een gezonder en evenwichtiger leven. 

Voorbeeld van een Mindful Walk van 1,5 uur 

Alle Mindful Walk mogelijkheden op een rij

 • 5-weekse cursus in groepsverband of individueel

  We maken wekelijks een wandeling van zo’n 1,5 uur op een schitterende natuurlocatie in de omgeving van Den Bosch. Zo geniet je tijdens de wandelingen dus ook heerlijk van de prachtige natuur.

  Groep (4-8 deelnemers) | €129,- pp, incl. BTW

  Individueel | €450,- incl. BTW

  Inschrijven 
 • Mindful (Lunch) Walk voor bedrijven

  Deze workshop, van ongeveer 1.5 uur, vindt plaats bij of in de buurt van jouw bedrijf. Tijdens deze workshop maak je op een prettige en vooral ontspannen manier kennis met de tools en technieken van Mindful Walk. Je kunt deze direct in de praktijk toepassen.
  Bedrijf (max. 15 deelnemers) | €375,-, excl. BTW

  Bedrijf aanmelden 
 • Walk Specials

  De eerste in deze reeks is de Walk & Board Workshop (combi Mindful Walk en Vision Board maken) in ons boshuisje op de Veluwe. Andere specials, zoals Walk & Talk (combi met coaching), Walk & Shoot (combi met fotografie) en Walk the Season (Mindful Seizoenswandeling) volgen later. Stay tuned!

  Inschrijven Walk & Board Workshop! 

Energieke, gefocuste en ontspannen medewerkers

De beste tip als het om de gezondheid en inzetbaarheid van je medewerkers gaat is om aandacht te besteden aan bewegen in de buitenlucht. Een instant boost voor body & mind. Zéker in combinatie met mindfulness en ademhalingstechnieken.

NIEUW | Walk & Board Workshop | Veluwe

School of Slow