Hibernating à la Gilmore Girls

Hibernating à la Gilmore Girls

Slow & Hygge Lifestyle 

Waarom ik zo blij word van de Gilmore Girls en wat we van ze kunnen leren

Sinds een paar maanden ben ik alle afleveringen van Gilmore Girls via Netflix aan het herkijken. Vooral de eerste seizoenen gaven me werkelijk zo'n fijn, gezellig en veilig gevoel. Ik kon me even helemaal in hun knusse wereld onderdompelen. Ik begon me af te vragen waar nou precies dat gelukzalige gevoel vandaan komt? Waarom vind ik het zo prettig om naar te kijken? 

Wat is toch de aantrekkingskracht van die serie?

De belevenissen van Lorelai en Rory in het charmante stadje Stars Hollow voelt voor mij als een warm bad. Ten eerste roept het herkijken natuurlijk herinneringen op aan de tijd toen ik de serie voor het eerst keek. Ik was toen in de 20 en studeerde nog.  

Verder is de tone of voice van de serie zo heerlijk feelgood en hartelijk en de locaties zijn super cosy, zoals de Inn van Lorelai en Luke's Diner. En wat te denken van de gezellige gazebo (prieeltje) in het centrum waar bijna altijd wel iets te doen is. 

Ik kan ook oprecht genieten van (en bewondering voelen voor) de flitsende, grappige, vlijmsnelle dialogen tussen vooral Lorelai en Rory. Dat gaat maar door. Ik vind het gewoon een sport! De connectie tussen moeder en dochter voelt ook zo echt en spat van het beeld af. Ze begrijpen en steunen elkaar altijd, een overall vrij soepele relatie. Als kijker voel ik soms of ik er echt bij zit, bij hun gesprekken. Een spannende, geheime en grappige wereld, die alleen "wij drieën" meemaken. 

Scene uit de Gilmore Girls in Luke's Diner op mijn laptop via Netflix

Foto: Ingrid Witlox

Niet geheel onbelangrijk voor mij als slowlover en slowfluencer is het feit dat de serie doordrenkt is met slow living principes! Het draait om eenvoud, klein geluk (Lorelai is wars van de rijkdom van haar ouders!) en het belang van gemeenschapszin en diepe persoonlijke relaties; een sociaal vangnet. 

In een wereld die altijd haast heeft en waar veel leed is, is het fictieve Stars Hollow een oase van rust. De zorgeloze bijeenkomsten in het dorp, de jaarlijkse evenementen en de onvoorwaardelijke onderlinge support versterken mijn verlangen naar een meer vertraagde, gemeenschapsgerichte leefstijl alleen nog maar meer. 

De serie Gilmore Girls als levensles

Ik denk dat het precies die combinatie is, die Gilmore Girls voor mij een levensles maakt. Een herinnering aan de kracht van gezelligheid en oprechte relaties en het belang van vertragen middenin de chaos van alledag. Want omg, chaos is ook de girls niet vreemd! 

Hibernate als een Gilmore Girl!

De serie biedt ons een venster naar een wereld van hibernating (spreek uit als hajberneting). Hiber-wat? Er is geen een-op-een vertaling van het woord in het Nederlands. Het komt neer op een soort overwinteren, een winterslaap houden, het bewust omarmen van rust en reflectie in onze doorgaans jachtige dagelijkse routine. Het is een hele actieve keuze om even op de rem te trappen.

De serie barst werkelijk uit z'n voegen van de hibernate-momenten! Sterker nog, karakters wensen elkaar zo nu en dan ook echt "happy hibernating!" toe :-)

Een mooi voorbeeld is het als we Lorelai en Rory bijna iedere ochtend zien zitten in een gezellig hoekje van Luke's Diner, genietend van een kop warme (sterke) koffie en een bord pancakes terwijl ze een van hun hilarische moeder-dochter gesprekken voeren.

Precies dat soort kleine en alledaagse momenten omvatten de essentie van hibernating: het samen koesteren van simpele, fijne momenten. 

3 ideeën hoe ook jij kunt hibernaten als een Gilmore Girl

Dit gaat wel iets verder dan alleen alle afleveringen van Gilmore Girls kijken (hoewel natuurlijk een geweldige start, haha).

Een slow leefstijl à la Gilmore Girls betekent dat je je dagelijkse routine vult met warmte, humor, eenvoud en oprechte interesse. 

Koffie & Klets bij jouw eigen Luke's Diner

Start de dag in jouw favoriete koffietentje en klets bij met je beste vriendin.

Organiseer een thema filmavond 

Scene uit Gilmore Girls op Netflix van een legendarische filmavond van Lorelai en Rory thuis op de bank
Foto: Ingrid Witlox

Binge klassiekers als Casablanca, Willy Wonka & The Chocolate Factory, Hardbodies, West Side Story, The Shining en Flashdance, zet de tafel vol met ongezonde snacks (vergeet de pizza vooral niet!) en nestel je op de bank in een comfy joggingsbroek. 

Bezoek een lokaal event

Ga dit jaar eens wel naar de buurt BBQ of organiseer zelf iets leuks voor jong en oud op een pleintje of in een park bij jou in de buurt.

Dus, leef je uit en laat me vooral in een reactie onder dit blogartikel weten wat jij hebt gedaan om te hibernaten als een Gilmore Girl. En als je de serie ook bent gaan (her)kijken :-)

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.